Estat d’excepció per als no vacunats

L’advocada ultra Montse Suárez, avalada pel heiter (contra els no vacunats) contrastat Risto Mejide presentador i director del programa de Mediaset “Todo es verdad”, ha tingut els vemolls d’afirmar de forma vehement que “El gobierno debería decretar el estado de excepción para confinar a los no vacunados”. Es pot ser més feixista? No deien que la vacunació protegia totalment a les persones del virus Covid? En què quedem? Aleshores quina necessitat hi ha d’obligar a vacunar si els vacunats estan ja suposadament protegits? Aquesta advocada madrilenya insigne, antiga defensora de “Manos limpias”, tertuliana habitual d’Intereconomia i actual advocada dels programes “telebasura” de Mediaset, es mostra enrrabietada amb els qui defensen la seva capacitat de decisió.

Volen ella i Risto conjuntament amb els seus col·laboradors imposar el seu criteri envers la pandèmia. Volen obligar a vacunar a qui no vol fer-ho. Com a delegat de prevenció en les tres especialitats, crec sincerament que és aconsellable la vacunació en persones vulnerables i amb patologies prèvies, per preservar-les de possibles complicacions. Però no crec que s’hagi d’obligar a vacunar-se a les persones amb el sistema immunitari en plenes facultats.

Hauriem de preguntar-nos si la dosi vacunal no debilitaria aquest sistema immunitari de persones sanes del tot. És en tot cas, una decisió personal i intransferible. Ningú pot tenir la potestat de decidir per un altre en temes de salut. Això només passava malauradament en la Alemanya nazi. D’altra banda, el conegut coordinador Robert Güerri de l’Hospital del Mar, va manifestar fa no gaire dissortadament que tots, tots els no vacunats acabarien infectats del virus Covid. Em pregunto, aquest bon senyor és metge? És lícit que un metge atemoritzi a la població amb unes estrafolàries manifestacions públiques? Campins i Trilla han estat sempre al costat de la línia oficial de la gestió (dolenta) pública de la pandèmia, i només Mitjà de Badalona dóna a la diana afirmant que la mascareta i els cribratges són l’única solució per controlar-la de forma eficaç i definitiva.

No hi ha una altra opció… Tots els països amb impaciència per treure’s la mascareta ho estan pagant i ho pagaran amb vides humanes. Tampoc ajuda en absolut que Illa impedeixi perimetrar Catalunya en el principi de la pandèmia davant de la petició de Torra, amb morts innecessàries i evitables, tot dient el mateix Sánchez que “el virus no atiende a fronteras”. Torno a repetir i acabo… l’única solució per acabar amb el virus és incentivar la vacunació del sector vulnerable de la població per reforçar una mica el seu sistema immunitari, cribatges massius i permanents, i sobretot, sobretot usar sempre la mascareta, que és la mesura més protectora que coneixem (actualment a Barcelona hi han locals amb zona fumadors/es i tots/es sense mascareta i això sí que no s’hauria de permetre per la expulsió de fum i possibles partícules amb virus incorporat). A més, si es vol, es poden reforçar aquestes mesures amb la utilització d’esprais bucals i nasals de pròpoli per posar barreres al virus i prendre antivirals, com les bases 18 i 7A, alternativament, o altres. En fi, posar mesures amb una mica de cap i seny… només demanaria això.

Patrocinado

También te podría gustar...

A %d blogueros les gusta esto: