Prevenció i bona gestió

Sobretot la Prevenció en majúscules i també la bona gestió són les assignatures pendents d’aquest país. Sempre estem a la cua de tot Europa, i fins tot de molts dels països del món considerats en principi per darrera. Molts països europeus amb Alemanya al capdavant desaconsellen la nostra destinació turística, per la nostra nefasta gestió de la cinquena onada de la insistent pandèmia.

Les mesures es prenen tard i malament, amb autoritzacions d’actes massius d’oci amb conseqüències visibles al cap d’una setmana o de quinze dies. En la entrevista a TV3, la cap del Servei de Medicina Interna de Can Ruti de Badalona deixa clar l’increment exponencial d’infectats per les noves variants del virus i els responsables de la Salut Pública en molts casos es posen de perfil. El polítics també col·laboren dient bestieses festivaleres com les espetades per la reaccionària i ultraconservadora Ayuso a Madrid, que ha estat precisament la particular Wuhan de l’Estat espanyol, però en aquest cas sense el preceptiu aïllament inicial per la irresponsabilitat del socialista Illa i del seu cap Pedro Sánchez, a l’inici de la pandèmia.

Tampoc ajuda el desvari dels jutges ficant-se en les mesures a prendre en base a la legalitat, sense tenir en compte la salut de les persones. Jutges a callar, sanitaris a parlar i a decidir que és el millor per a totes/ts i els polítics a implementar les mesures dictades pels sanitaris i no pas pels jutges. En l’entrevista esmentada es deixa clar que la gent cau malalta i pateix molt, però sembla com si això no existís. També s’afirma que s’esperen noves variants cada quatre mesos i possiblement cada cop més agressives i en aquest sentit no s’entén que no es facin cribratges massius de tests serològics i PCR’s per a la població en general i encara menys a col·lectius com el de Presons on s’obliga a no fer teletreball per pertànyer a cossos especials (tots junts treballant en referència a personal de Tractament i d’oficines) i sense fer cap mena de cribratge com a prevenció de la propagació d’un virus que no respecta ni a persones vacunades amb la pauta completa, com ja s’ha donat en alguns casos, i amb variants del virus possibles a venir sense cap mena de control i sense saber com parar aquest creixement exponencial.

Els cribratges s’haurien de fer com a mínim els mesos d’abril, agost i desembre de cada any fins que el virus estigui neutralitzat. A Tokio hi ha hagut més consciència col·lectiva i activista amb la recollida de més de 70.000 signatures en contra de la celebració del JJOO, perquè ho consideren una “ofensa a la salut” i en canvi aquí es manifesten amb objectius negacionistes, per la desaparició de les mascaretes i per la desaparició de les restriccions i així ens va…

Patrocinado

También te podría gustar...

A %d blogueros les gusta esto: